Be good and tell it

13 november 2016

Het mooie van mijn werk is dat ik bij heel veel verschillende bedrijven af en toe in de keuken mag kijken. In de communicatiekeuken. De gerechten die uit deze keuken komen worden bepaald door de ingrediënten die je aan het gerecht toevoegt. Om te kijken wat de beste ingrediënten zijn, spreek ik veel mensen in een bedrijf. Mijn nieuwsgierigheid helpt daar gelukkig bij. Het is zo leuk om mensen met passie over hun werk te horen praten. Dat maakt het makkelijker om te bepalen wat interessant is.  

Afgelopen week mocht ik mee werken aan het nieuwsitem voor stichting Kwest, wat bij de lokale omroep WOS werd uitgezonden. De peuters van SamSam hadden de hoofdrol. Zij spelen dagelijks met de kinderen van de Zonnehof. Deze kinderen hebben een geestelijke en lichamelijke beperking. De medewerkers van beide centra zien elke dag bijzondere, mooie ontmoetingen tussen de kinderen. Kinderen 2 en 3 jaar zijn niet te registeren, zij zijn authentiek. Tijdens het filmen van de kinderen ontstaan dan ook mooie beelden, beelden die het verhaal van SamSam goed vertellen. Het is mooi om dit aan een breder publiek te laten zien, want één beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden.  

‘Be good and tell it’ is hierbij het motto. Het is een waardering voor de medewerkers die elke dag weer met passie en zorg aan het werk gaan met deze kinderen. En de bewustwording van de kijker dat al op jonge leeftijd aan kinderen geleerd wordt dat kinderen die ‘anders’ zijn ook mee doen.

Wat wordt jouw verhaal?

PS wil je the item 'In jouw buurt' zien? Dat kan: In jouw buurt