Het geheim van de Tuinbouw

6 april

Vorige week was mijn laatste dag bij Koppert Biological Systems. Ruim twee jaar lang heb ik bij dit mooie bedrijf mogen werken. Van dichtbij heb ik gezien wat passie voor je vak is, namelijk de wereld een beetje gezonder maken door telers en boeren te begeleiden om minder tot geen chemische gewasbescherming te gebruiken. En dat wereldwijd.


Voor mijn werkzaamheden op de afdeling communicatie heb ik vele collega’s over de hele wereld ontmoet en mee samengewerkt. En elke keer merkte ik weer de drive bij collega’s om telers, boeren maar ook overheden en andere bedrijven in de sector te overtuigen zich bewust te worden van de mogelijkheden om meer biologisch te werken. Communicatie is hierbij cruciaal, daarom is de boodschap van Koppert ook zo treffend; Partners with Nature.


Voor de gehele tuinbouw kan er nog veel gebeuren op het gebied van communicatie. Be good and tell it wordt er vaak gezegd, helaas gebeurd dat nog te weinig. Koppert heeft een speciale website gemaakt om de consument uitleg te geven en deze heet Het geheim van de Tuinbouw. Ik hoop nog lang in de tuinbouw rond te mogen lopen om de geheimen van de tuinbouw iets minder geheim te maken.